Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

EE 380

Αν και δεν μου φαίνεται το πιο φυσιολογικό πράγμα, στο συγκεκριμένο post θα αναφερθώ σε ένα μάθημα / σεμινάριο το οποίο παρακολουθώ ( ΕΕ380 ). Το σεμινάριο γίνεται εδώ και κάμποσα χρόνια ( ~30 ) νομίζω, έρχονται άτομα από βιομηχανία και πανεπιστήμια και κάνουν μια παρουσίαση για κάτι που βρίσκεται σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων τα οποία σχετίζονται με το διοργανωτή Computer Systems Laboratory. Πριν απορρίψετε τις επόμενες γραμμές χωρίς καν να τις διαβάσετε, σκεφτείτε ότι είναι 2.50 το βράδυ, νυστάζω, πεινάω και παρόλα αυτά βρίσκω κάποιο λόγο να τα γράψω γιατί πιστεύω ότι θα είναι ενδιαφέρον για κάποιους. Αν δεν είστε μηχανικός, υπολογιστάκιας κτλ. θα σας ξαναμιλήσω αν πάτε στην τελευταία παράγραφο κατευθείαν. Αν όχι, πάλι θα σας ξαναμιλήσω γιατί δεν μπορώ να καταλάβω αν το διαβάσατε ή όχι. Όπως και να έχει, η πιθανότητα να σας αρέσει αυξάνει εκθετικά όσο πλησιάζετε στην επιστημονική περιοχή.
Καταρχήν, δε θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί το σεμινάριο βιντεοσκοπείται και μπορείτε να τα δείτε ελεύθερα στο http://www.stanford.edu/class/ee380/ ( κάπου στα δεξιά έχει και ένα link για past colloquia που έχει ομιλίες από τα τελευταία χρόνια ). Συνιστώ ανεπιφύλακτα να μπείτε και να ρίξετε μια ματιά στα θέματα. Σίγουρα θα βρείτε κάτι που σας ενδιαφέρει, και κυρίως ασχολούνται με πράγματα τα οποία θεωρούν ότι θα επηρεάσουν τις εξελίξεις στο μέλλον. Ο λόγος που τα γράφω είναι το θέμα που είδα την τελευταία βδομάδα και με το οποίο ενθουσιάστηκα και πιστεύω ότι το ίδιο θα πάθετε όσοι έχετε κάνει κάτι σχετικό με αρχιτεκτονική υπολογιστών, ψηφιακά κυκλώματα, μικροεπεξεργαστές, προγραμματισμό κτλ.
Ήταν ένας τύπος που τελειώνει διδακτορικό στο ΜΙΤ και δουλεύει σε microfluidics, τα οποία είναι βιολογικά chip στα οποία προσπαθούν να εφαρμόσουν digital design approach. Αντί για τρανζίστορ έχεις βαλβίδες, mixer ουσιών κτλ. Έχουν φτιάξει γλώσσα προγραμματισμού, με λογική
fluid yellow;
fluid blue;
mix(yellow,blue);
( το κορυφαίο σημείο της παρουσίασης είναι όταν ο τύπος λέει ότι ένα από τα προβλήματα είναι ότι τα bug είναι πιο δύσκολα από ότι αυτά που αντιμετωπίζει ένας συμβατικός προγραμματιστής, μιας και πιθανό αποτέλεσμα είναι να σκάσει ένα σωληνάκι και να πασαλειφτείς με μια κίτρινη μαλακία :))

Το πρώτο που πήγα ήταν κάτι σχετικό με παραλληλισμό ( ήταν ένας διευθυντής της google ) αλλά είναι σαφώς πιο περιορισμένο, και αύριο έχει κάτι σχετικό με την επίδραση και το μέλλον της open-source κοινότητας. Αυτά σχετικά με το μάθημα. Τσεκάρετέ το!!

Τελευταίο και άσχετο : Συνεχίζοντας το θέμα που είχα ανοίξει σε προηγούμενο post σχετικά με τον τηλεφωνικό τσίπη και το γκρέμισμα της σχετικής κοσμοθεωρίας ( κάνε αναπάντητη να σε πάρει ο άλλος ), έχω να δηλώσω ότι δυστυχώς τα πράγματα είναι αρκετά χειρότερα και οι Αμερικάνοι πολύ πιο τραγικοί.... Έλεος πια! Χρεώνουν την αναπάντητη!!!!! Πώς θα γαλουχηθεί μια παρέα που πρωτομπαίνει στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας, αν δεν δημιουργήσει μια καινούρια εκδοχή σημάτων ΜΟΡΣ με αναπάντητες, η οποία θα της επιτρέπει να συναντηθεί σε συγκεκριμένο καφέ, συγκεκριμένη ώρα, και με συγκεκριμένο ενδυματολογικό κώδικα.... Πάει.. χάλασε ο κόσμος...
Καληνύχτα,
Γιάννης

3 σχόλια:

me είπε...

το βαζω στο google κ μου βγαζει ενα κατεβατο.Αν μπορουσες να κανεις μια πιο αναλυτικη καθοδηγηση ωστε να μην χανω χρονο ψαχνοντας (μιας κ το κατεχεις) θα το εκτιμουσα.thanks

yiannis είπε...

Εννοείς καθοδήγηση για τα microfluidics ή για το σεμινάριο γενικότερα? Δεν το κατέχω ιδιαίτερα μιας και πριν από τη διάλεξη δεν είχα ξανακούσει τίποτα σχετικά με το θέμα. Αν όντως είναι για αυτό μπορώ να γράψω μία παράγραφο σχετικά με τα βασικά που μου έμειναν. Επίσης, από ποια οπτική σε ενδιαφέρει περισσότερο? Την υπολογιστική ή την βιολογική-ιατρική?

me είπε...

γεια,
δε μπορουσα να βρω το link βασικα,αλλα εψαξα λιγο καλυτερα κ ολα οκ,ευχαριστω πολυ,
ενδιαφερον να μπορεις να εχεις προσβαση σε lectures απο την Ελλαδα!
cu