Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Twitter

Σε γενικές γραμμές είμαι λίγο συντηρητικός στις μόδες και τάσεις οι οποίες εμφανίζονται κάθε λίγο στα διαδικτυακά/υπολογιστικά σαλόνια, ιδίως όταν αυτές αφορούν social networking.
Μία από αυτές τις τάσεις λοιπόν είναι και το Twitter ("micro-blogging"), του οποίου μέχρι στιγμής αδυνατώ να καταλάβω το νόημα και σκοπό.
Παραθέτω κάποια twitter posts από φίλικά site, αλλάζοντας ονόματα για ξεκάρφωμα...
  • Στο τρενο για Διακοφτό.
  • Έτρεξα 13 μίλια γύρω από τη λίμνη Βισθωνίδα
  • Έχω φουσκώσει με σοκολάτες και γάλα. Τώρα πάω γυμναστήριο.
  • Πάω στον αγώνα Άρης-Λάρισα.
  • Καλημέρα.
  • ...
Όλα στη φόρα.
Ίσως απλά να είμαι παλιομοδίτης, αλλά μου φαίνεται λίγο περιττό...

Γ.

4 σχόλια:

iordanou είπε...

Πρώτα να ξεκαθαρίσουμε ότι επειδή είσαι γραμμένος στο ληξιαρχείο δεν σημαίνει ότι υπάρχεις από τη στιγμή που δεν έχεις Facebook.

Το Twitter όμως, μπορεί να φανεί χρήσιμο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Πχ, εγώ έχω μια ομάδα από bloggers, geeks και γενικά politically active άτομα με τεχνολογικά ενδιαφέροντα, με τα οποία μοιράζεσαι τις σκέψεις σου. Ο ένας βοηθά τον άλλο και ο ένας κρίνει τον άλλο και είναι αρκετά εποικοδομητικό και υγιές. Άλλος έχει twitter για να μην τον γυρεύει η γκόμενα ή η μάνα του. Γενικά το twitter μπορεί να φανεί χρήσιμο. Εγώ παράλληλα με την κοινωνικοποίηση, το χρησιμοποιώ και το ενσωματώνω μάλιστα στο blog ούτως ώστε να αποφύγω τα τηλέφωνα σε φάσεις που δεν μπορώ να απαντήσω.

Και ναι... αν τρέξω 13 μίλια θα είναι είδηση που αξίζει να τη δημοσιοποιήσω:)

Κανόνισε να έρθεις κύπρο για μπύρες ρεεε

yiannis είπε...

Δηλαδή... για να καταλάβω ότι είσαι στο τρένο και πας στο Διακοφτό πρέπει να είμαι politically active? Ένας φίλος είχε ένα post : "At the conference, hearing John Doe's speech. Excited.". Ρε φίλε, αν ήσουν excited δεν θα αυνανιζόσουν με το iphone σου για να πεις ότι είσαι excited. Κάτσε το βράδυ πριν κοιμηθείς και γράψε ένα post γιατί ήσουν excited. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η άκρατη δημοσιοποίηση των πάντων, χωρίς στην ουσία να έχεις κάτι να πεις. Όσο για το να σε γυρεύει η μάνα σου και η γκόμενά σου...νόμιζα ότι τα κινητά,sms,skype είχαν λύσει αυτό το πρόβλημα.
Εδώ οι άλλοι αδειάζουν όλο το folder από τη φωτογραφική κατευθείαν στο facebook, χωρίς filtering χωρίς τίποτα...

Τώρα που είπες για μπύρες, εκείνη τη γαμάτη την μπυραρία στη Λευκωσία πώς τη λένε?

iordanou είπε...

Plato's στην οδό Πλάτωνος :)

Να σου θυμίσω ότι στα keynote του Steve που είναι πάντα ενδιαφέροντα, γίνεται live microblogging και ενημερώνεται ο κόσμος για το τί λέει (yet another application)

yiannis είπε...

Ναι,μην μας διαφύγει μια κουβέντα από τη geek-celebrity...
Ας μείνουμε καλύτερα στις μπύρες στην Plato's..:)