Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2007

Forest Gump


Κατάφερα λοιπόν να φτάσω στο San Francisco. Ή καλύτερα, κοντά στο SF μιας και ακόμα δεν αξιώθηκα να πάω - μάλλον θα το κάνω το ΣΚ. Μετά από ένα αγώνα με τις βαλίτσες μου κατάφερα να φτάσω στη στάση από όπου θα 'παιρνα το λεωφορείο. Και εκεί έγινε το σκηνικό στο οποίο ένιωσα ότι κάνω γύρισμα για το remake του Forest Gump.
Φτάνει το λεωφορείο.

- Γιάννης ( κουβαλώντας - σέρνοντας δύο μεγάλες βαλίτσες, τσάντα με laptop κτλ στην πλάτη, και σαξόφωνο κάπου μεταξύ χεριού και χερουλιού βαλίτσας ): Excuse me, is this bus going to Stanford?
- Μαύρος τεράστιος οδηγός ( > 2.00μ ) γνέφοντας μου να ανέβω, μασώντας τσίχλα και μιλώντας με τρελλή προφορά: Hey man, are you gonna stay a loooong time there?

Ο τύπος γενικά αποδείχτηκε θεός, μιλούσαμε κάμποση ώρα κατά τη διάρκεια της διαδρομής και μου κέρασε και το εισητήριο. ( όχι δεν μου την έπεσε ).
Η διαδρομή μέχρι το Stanford δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Αρκετοί εώς πάρα πολλοί μεξικάνοι, κάποια σχετική φτώχεια ( βέβαια φαντάζομαι ότι αυτοί που δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα δεν θα χρησιμοποιούν λεωφορείο ) και ενίοτε μιζέρια. Δυστυχώς ακόμα δεν έχω πετύχει τις ξανθιές με τα ψεύτικα βυζιά που κάνουν roller στην παραλία φορώντας κοντό τζιν σορτσάκι και μαγιώ.
Και φτάνω λοιπόν στο Stanford. To όποιο όντως είναι φοβερό. Το campus είναι απίστευτο, αρκετά ψαρωτικό, τεράστιο και επιβλητικό. Θα ανεβάσω και κάποιες φώτο εν καιρώ - ακόμα δεν έχω βγάλει. Είναι από τα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής ( έρχονται αρκετά group τουριστών, το σάββατο έγιναν και τρεις γάμοι στην εκκλησία ). Επικρατεί μια σχετική νέκρα βέβαια ακόμα, μιας και τα μαθήματα αρχίζουν στις 24, αλλά φαίνεται ότι σιγά σιγά αρχίζει να μαζεύεται ο κόσμος. Μέχρι στιγμής βλέπω κυρίως Ινδούς και Κινέζους. Γνώρισα κι έναν Ινδό χθές ο οποίος είναι ΘΕΟΣ και μάλλον είναι το alter ego του Peter Sellers! Γενικά από γνωριμίες τίποτα μέχρι στιγμής αλλά από βδομάδα ξεκινά το orientation επομένως φαντάζομαι ότι θα στρώσουν τα πράγματα. Το σπίτι είναι μια χαρά και νομίζω ότι έκανα και την αγορά του αιώνα με 10$ από μία αποθήκη με μεταχειρισμένα και καινούρια πράγματα ( βλ. φώτο )

Περισσότερες λεπτομέρειες μετά το orientation week όπου θα υπάρχει και φωτογραφική υποστήριξη.
Γιάννης


1 σχόλιο:

Liolio είπε...

ela re gianara...orea istoria ade kai kales spoudes