Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Τσιγάρο και Τσιγαριλίκι

Χθες έμαθα ότι στην καλιφόρνια ενώ απαγορεύεται το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους δεν ισχύει το ίδιο για την ινδική κάνναβη. Για να το πω καλύτερα : ο καταστηματάρχης είναι υπεύθυνος για να μην υπάρχει τσιγάρο στο μαγαζί - το τσιγαριλίκι είναι θέμα της αστυνομίας.
Στην περίπτωση που για κάποιο λόγο εμφανιστεί η αστυνομία, ο ρόλος της περιορίζεται συνήθως σε συστάσεις τύπου "μην το ξανακάνεις"..

Γ.


Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Βλαστοκύτταρα

Μου εξηγούσε προχθές ένας φίλος τις συνθήκες έρευνας σε βλαστοκύτταρα. Τα βλαστοκύτταρα λοιπόν, δεν πολυαρέσουν στους ευαγγελιστές θρησκόληπτους φίλους του Bush, με αποτέλεσμα το Αμερικάνικο κράτος να μην χρηματοδοτεί την έρευνα σε αυτή την περιοχή.
Μηχανήματα που έχουν αγοραστεί λοιπόν με κρατικά χρήματα, φέρουν ένα ταμπελάκι το οποίο λέει : "Αυτό το μηχάνημα έχει αγοραστεί με κρατική χρηματοδότηση - απαγορεύεται η χρήση του σε έρευνα σχετική με βλαστοκύτταρα". Αναγκάζονται λοιπόν να έχουν διπλά μηχανήματα, ακόμα και για βασικές διεργασίες. Οι του Ομπάμα ισχυρίζονται ότι η άρση αυτών των περιορισμών θα είναι από τα πρώτα μέτρα της νέας διακυβέρνησης. Και μετά, θα αλλάζεις τα διπλά σου μηχανήματα, όπως αλλάζαμε κάποτε τα διπλά αυτοκόλλητα..

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Τρίχες Στην Πλάτη

Τις τελευταίες μέρες με ταλαιπωρεί μια ψύξη στο σβέρκο. Άρχισε τη μέρα των εκλογών, υποτονική για μια βδομάδα, και την περασμένη Δευτέρα με γονάτισε. Αναγκάστηκα να δοκιμάσω έμπλαστρο.. Κατά την αφαίρεση του εμπλάστρου συνηδειτοποίησα ότι έχω περισσότερες τρίχες στην πλάτη από αυτές που φαίνονται στον καθρέφτη. Ψάχνοντας στο δίκτυο με keywords "How to remove hot patch" το μόνο που βρήκα ήταν ένα forum στο οποίο κάποιος χρήστης ανέφερε : "Νot recommended for hairy back".
Ηθικό Δίδαγμα : Αν η σύντροφος σας κάνει αποτρίχωση, εκτιμήστε το.

Γ.

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Ο Mr. G.H.Z.

Τζι Έιτς Ζι, όπως λέμε Τζι Άι Τζο.
Ο Μισέλ ήταν υπουργός επικοινωνιών μέχρι πέρσυ...



Γ.

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Twitter

Σε γενικές γραμμές είμαι λίγο συντηρητικός στις μόδες και τάσεις οι οποίες εμφανίζονται κάθε λίγο στα διαδικτυακά/υπολογιστικά σαλόνια, ιδίως όταν αυτές αφορούν social networking.
Μία από αυτές τις τάσεις λοιπόν είναι και το Twitter ("micro-blogging"), του οποίου μέχρι στιγμής αδυνατώ να καταλάβω το νόημα και σκοπό.
Παραθέτω κάποια twitter posts από φίλικά site, αλλάζοντας ονόματα για ξεκάρφωμα...
  • Στο τρενο για Διακοφτό.
  • Έτρεξα 13 μίλια γύρω από τη λίμνη Βισθωνίδα
  • Έχω φουσκώσει με σοκολάτες και γάλα. Τώρα πάω γυμναστήριο.
  • Πάω στον αγώνα Άρης-Λάρισα.
  • Καλημέρα.
  • ...
Όλα στη φόρα.
Ίσως απλά να είμαι παλιομοδίτης, αλλά μου φαίνεται λίγο περιττό...

Γ.

Openflow

Το Openflow είναι το project στο οποίο ξοδεύω ένα σημαντικό κομμάτι του χρόνου μου τους τελευταίους μήνες. Ακολουθεί αναίσχυντη διαφήμιση και προβολή του.

Το Openflow είναι ένα ανοιχτό πρωτόκολλο το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε ερευνητές να χρησιμοποιήσουν την ήδη υπάρχουσα δικτυακή υποδομή για την έρευνα και τα πειράματά τους.
Στην ουσία αποτελεί ένα συμβιβασμό μεταξύ των εταιριών (οι οποίες θέλουν να κρατήσουν "κλειστά" τα συστήματά και προιόντα τους) και των ερευνητών οι οποίοι θέλουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο. Ένα openflow-enabled switch/router, δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη (remote controller) να χειριστεί την κίνηση βασιζόμενος σε ένα 10-tuple (από layer-2 ethernet μέχρι και tcp-udp πόρτες). Να πω εδώ, ότι οι περισσότερες ερευνητικές δουλειές αυτή τη στιγμή στηρίζονται σε customized linux box, τα οποία παρά την πλήρη ελευθερία που δίνουν, παρέχουν πολύ περιορισμένο fan-out (4-8 ethernet ports) και πολύ περιορισμένες επεξεργαστικές δυνατότητες μιας και τα περισσότερα γίνονται σε software.
Μέχρι στιγμής υπάρχουν υλοποιήσεις σε προιόντα των HP, NEC, Cisco,Juniper και NetFPGA, οι οποίες αναμένουμε να είναι διαθέσιμες μέσα στη χρονιά.

Την Πέμπτη κάναμε μια επίδειξη στο GENI Engineering Conference. Το demo ήταν σχετικά με mobility management και virtual machine migration σε ένα openflow-enabled δίκτυο μεταξύ Stanford και Ιαπωνίας, παιρνώντας από διάφορους κόμβους του Internet 2 στην Αμερική (Houston,Los Angeles,New York). Χρήστες μετακινούνται παίζοντας ένα "shoot-em-up" game. Παρά την αλλάγη access points κατά τη μετακίνηση, διατηρούν τη σύνδεσή τους με τον server o οποίος επιπλέον "μετακινείται" μαζί τους εξασφαλίζοντας ελάχιστη καθυστέρηση.
Μία απεικόνιση του παραπάνω...

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κοιτάξετε στο

Γ.


Autumn Leaves


Μαζί με τον Οκτώβρη τέλειωσε και ένα συνεχές τρέξιμο, άγχος και δουλειά που είχα τον τελευταίο μήνα. Τρέξιμο μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά τέλος καλό όλα καλά.
Τα όλα ήταν δύο εξετάσεις για μαθήματα, και ένα demo για το project στο οποίο δουλεύω από τον Ιούνιο σε ένα συνέδριο (περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό στο επόμενο post).
Τίποτα αξιόλογο λοιπόν για τον Οκτώβρη, με εξαίρεση την 22 ημέρα του μήνα, που είδα το Dave Brubeck Quartet. Απλά εκπληκτικός παρά τα 87 του χρόνια. Ασύλληπτο το συναίσθημα στα δύο πρώτα μέτρα του Take Five. Μετά από κάθε κομμάτι η ίδια υπερπροσπάθεια να σηκωθεί όρθιος, να ευχαριστήσει και να πει δύο κουβέντες. Μία από αυτές : "Πρωτοπαίξαμε αυτό το κομμάτι δύο τετράγωνα πιο κάτω το 1945"..
Κατά τα άλλα, περιμένω την Τρίτη για τις εκλογές. Πήγα χθες σε ένα haloween (αποκριάτικο) πάρτυ, και 6 κοπέλες ήταν ντυμένες Πειλιν. 2-3 ήταν ντυμένοι Joe the Plumber - περιμένω τη στιγμή που ο κυρ-Τάκης ο Μπακάλης θα έχει τη δυνατότητα να ρωτήσει τους αρκουδέηδες μας πώς τον πίνουν τον καφέ. Η μόδα στον κοινωνικό μου περίγυρο επιτάσσει Obama και μέχρι στιγμής δεν έχω γνωρίσει κάποιον που να λέει ότι θα ψηφίσει McCain. Η ηλιθιότητα βέβαια μιας κοινωνικής μάζας που είχε για 8 χρόνια πρόεδρο τον Bush με κάνει αρκετά επιφυλακτικό σχετικά με την Τρίτη. Είδωμεν..
Έχουν πλάκα οι μόδες. Το τρίπτυχο του/της νέου/ας συνόψίζεται στο α) Vote for Obama, β) fit & active, και γ) enviromental friendly. Ιδίως το τελευταίο πολύ το διασκεδάζω. Πετάω ξεχωριστά τα γυαλιά, τα χαρτιά και τα πλαστικά, αλλά την ίδια στιγμή έχω ένα αμάξι 35000 κυβικών που για να μετακινηθεί από το σπίτι μέχρι το σουπερμάρκετ σκοτώνονται 7 δέντρα και 3 Ιρακινοί. Και άντε οι Ιρακινοί, δεν προφυλάσσονται από κάποια μόδα. Τα δέντρα όμως..?
Και μιας και ανέφερα τα δέντρα... εδώ φθινοπώριασε.... (ΑΣΧΕΤΟ). Έχουν κιτρινίσει οι δρόμοι από τα φύλλα, και από χθες μια επίμονη βροχή έσπασε την εως-και-βαρετά-συνεχιζόμενη λιακάδα.
Ιδανική ευκαιρία λοιπόν για τον πρώτο νες της χρονιάς...

Γ.