Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Πάρε Coca Cola


Κυκλοφόρησε προχθές ένα ερευνητικό έγγραφο του Πενταγώνου λόγω αποχαρακτηρισμού. Σχετίζεται με τεχνικές οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ( αν δεν χρησιμοποιούνται ήδη ) για έλεγχο πληθών, ή επηρεασμό κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων. Μεταδίδοντας παλμούς συγκεκριμένης ενέργειας στα 2.45GHz μπορούν να ενεργοποιηθούν διαδικασίες στον εγκέφαλο οι οποίες σχετίζονται με την ακουστική αντίληψη (σε γειτονικές συχνότητες λειτουργούν τα ασύρματα δίκτυα υπολογιστών). Κατάλληλος συνδυασμός παλμών επομένως μπορεί να δημιουργήσει την αίσθηση συγκεκριμένων ήχων και καταστάσεων, ενώ η απόσταση μετάδοσης μπορεί να φτάσει τα 100 μέτρα. Φαντάζομαι τον Ψωμιάδη στημένο και μασκαρεμένο με ραδιοπομπούς να προσπαθεί να κατευθύνει τη Ντόρα στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό.. Ο Πανούσης για άλλη μια φορά αποδεικνύεται προφητικός όταν μιλούσε για το "Πάρε Coca Cola" με το οποίο το υποσυνείδητό μας βομβαρδίζετε καθημερινά μέσω τηλεοράσεων και ραδιοφώνων.
Προχθές - ήταν μέρα αποκαλύψεων όπως φαίνεται - έμαθα ότι το burgerάδικο της γειτονιάς μου ( Jack in A Box ) ήταν πελάτης μιας κτηνοτροφικής μονάδας, της οποίας προιόντα ανακλήθηκαν σημειώνοντας ρεκόρ στα μεγέθη ανάκλησης ( ~64000 τόνους ). Πολύ χάρηκα που δεν είχα φάει ποτέ από εκεί, αλλά κάτι μου λέει ότι όλο και κάτι σχετικό θα έχω τσιμπήσει τους τελευταίους μήνες μιας και η μονάδα βρίσκεται στην ευρύτερη καλιφορνέζικη περιοχή.
H φωτογραφία είναι από τη σημερινή έκλειψη σελήνης. Είχα μια κρυφή ελπίδα ότι οι Αμερικάνοι με αρχηγό της αποστολής τον Μπρους Γουίλις θα έριχναν τον εκτός τροχιάς δορυφόρο στη σελήνη κατά τη διάρκεια της έκλειψης και έτσι στήθηκα μία ώρα σε ένα δάσος και περίμενα να δώ τι θα γίνει. Δυστυχώς δεν δικαιώθηκα, γιαλαντζί έκλειψη αποδείχθηκε...

2 σχόλια:

π. είπε...

Όσον αφορά το επιστημονικό κομμάτι αν και μάλλον θα τα ξέρεις, το θέμα είναι η μη-ιονίζουσα ακτινοβολία, ακτινοβολία δηλαδή με τέτοια συχνότητα ώστε να αλληλεπιδράει με τους ιστούς του σώματός μας. Όταν αυτό συμβαίνει τα μέλη και οι ιστοί απορροφούν την ενέργεια η οποία μετατρέπεται σε κινητική και στη συνέχεια σε θερμική. Αυτή η θερμότητα είναι το όλο θέμα, όσο αφορά στις άπειρες έρευνες περί σύνδεσης καρκίνου και ακτινοβολίας.

Τα 2.4 γίγα (που είναι και το 802.11b/g όπως ξέρεις) είναι μία από αυτές τις συχνότητες. Τώρα περί μηνυμάτων τύπου "πάρε κόκα κόλα" νομίζω ότι δεν χρειάζεται να μας βομβαρδίζουν με RF, μόνο οι 100.000 φορές που βλέπεις το logo τη μέρα αρκεί. Ενδιαφέρον πάντως, αξίζει λίγο ψάξιμο..

αλλά επειδή είμαστε παραδοσιακοί τύποι:

"μην πάρεις κόκα κόλα! μην πάρεις κόκα κόλα! μην πάρεις κόκα κόλα! μην πάρεις κόκα κόλα! μην πάρεις κόκα κόλα! μην πάρεις κόκα κόλα!"

ή "πιες νερό! πιες νερό! πιες νερό! πιες νερό! πιες νερό! πιες νερό! πιες νερό! πιες νερό! πιες νερό!"

ζήτω ο Μπρους Γουίλις, πότε θα έρθει να μας σώσει όλους..

yiannis είπε...

Μιας και ανέβασες το τεχνικό επίπεδο της συζήτησης, και επειδή διαβάζω για εξέταση wireless communications, θα υποκύψω στον πειρασμό να κάνω ηλίθιο καλαμπουράκι μηχανικών... Φαντάζεσαι, λόγω multipath να πας στο περίπτερο και να πεις : "Θέλω colacla cloalc?"