Σάββατο 16 Αυγούστου 2008

Universal Studios

Μέχρι πριν 1 μήνα έλεγα πως σε ότι event/show έχω πάει στο Αμέρικα άξιζε τα λεφτά του - παρότι είναι σχετικά ακριβά.
Αναφέρομαι σε ένα εκ των δύο τα οποία ανατρέπουν το παραπάνω.
Τα Universal Studios (μαζί με τη Disneyland) υποτίθεται πως είναι από τα διάσημα αξιοθέατα του Los Angeles. Από πληροφορίες που είχα μαζέψει από φίλους και μιας και είχα πάει παλιότερα στην Eurodisneyland είπα να πάω στα Studios. Ο χώρος αποτελείται από ένα theme park με τρενάκια και λοιπές χαζομάρες, αμέτρητα μέρη με φαγητό το οποίο είναι χειρότερο από κονσέρβα σκύλου η οποία έχει μουχλιάσει, άλλα τόσα μέρη με αναμνηστικά και τέλος ένα χώρο στον οποίο γίνονται τα γυρίσματα από πολλές ταινίες, σειρές και show.
Το μόνο το οποίο άξιζε ήταν μια 40λεπτη βόλτα με το τραμ στο τελευταίο. Απαράλλαχτο setting από το ψυχώ, από το war of the worlds, και μια μικρή επίδειξη από τεχνητή καταιγίδα, πλημμύρα, βόμβα και σεισμό.
Οι υπόλοιπες ώρες στα Studios κινούνται μεταξύ του αδιάφορου και του ενοχλητικού (τείνοντας περισσόερο προς το δεύτερο). Τα "παιχνίδια" είναι λίγα, πολύ μέτρια, έχουν μεγάλη ουρά και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τα $65 που ζητάνε.
Το χειρότερο όμως είναι η είσοδος. Το year-ticket για λόγους ταυτοποίησης δεν θέλει απλά όνομα, ούτε καν φωτογραφία, αλλά δαχτυλικά αποτυπώματα. Και όχι μόνο αυτό, όταν πήγαμε εμείς είχε τη super προσφορά ότι με το απλό εισητήριο μπορείς να πας και την επόμενη μέρα για να απολαύσεις πόσο συγκλονιστική μαλακία είναι το μέρος, επομένως και εκεί αποτύπωμα.
Εκνευρίζομαι όταν κάποιες φορές δεν έχω τη διαύγεια-όρεξη-μαγκιά-όπως- -θέλεις-πες-το να κάνω αυτό που είναι πασιφανές ότι πρέπει να γίνει.

Γ.

2 σχόλια:

Carmelo Fontana είπε...

No idea of what you are talking about, but I think I found your blog...

yiannis είπε...

Seems like a right a guess :)