Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

Jet Lag


10 μέρες μετά την επιστροφή στην Αμερική και το Jet Lag είναι στα φόρτε του. Οι ειδικοί το περιγράφουν ως τις συνέπειες από τη διατάραξη του circadian rhythm, δλδ. του κύκλου μεταξύ μέρας και νύχτας.
Στην περίπτωση μου, η βασική συνέπεια είναι ότι τείνω να χωρίσω τη μέρα σε δύο υπομέρες των 12 ωρών οι οποίες όμως δεν παραμένουν σε σταθερά σημεία του 24ώρου... Αυτό που με ενοχλεί, δεν είναι ότι κοιμάμαι ότι ώρα να 'ναι - άλλωστε όταν νυστάζεις απλά κοιμάσαι, δεν θέλει ιδιαίτερη σκέψη και προεργασία - αλλά ότι ξυπνάω ότι ώρα να 'ναι. Σήμερα ξύπνησα στις 01:00 ( έπεσα στις 19:00 για 1 ώρα άλλα προφανώς το επιμήκυνα λιγάκι). Με τι ψυχολογία ξεκινάς όμως τη μέρα σου στις 01:00?? Στριφογύρισα κάμποσο στο κρεβάτι μήπως και ξανακοιμηθώ αλλά μάταια, οπότε κατά τις 2 το πήρα απόφαση και σηκώθηκα. Συνήθως κάνεις τη σκέψη "πήγε 9, πρέπει να σηκωθώ¨ και τώρα αντιστρέφεται στο "θέλω να σηκωθώ, ακόμα βράδυ είναι...".
Κατά τα άλλα, τις τελευταίες μέρες μία από τις μικρές καθημερινές απολαύσεις έχει γίνει το δελτίο ειδήσεων του Mega σαν νανούρισμα( μόνο αυτό και το ΣΚΑΙ τα δίνουν on demand στο internet ), του οποίου η διάρθρωση εχθές ήταν η εξής:
  • Συνολική διάρκεια: 49:13
  • Υπόθεση Ζαχόπουλου: 40:33
  • Υγεία Χριστόδουλου: 02:00
  • Ένταση στο λιμάνη Θεσ/νίκης: 02:00
  • Βρίσιμο Κανέλλης στο Μαγκριώτη στη Βουλή: 01:20
  • Έγινε ο γάμος Σαρκοζί - Μπρούνι?: 01:40
  • Κύμα κακοκαιρίας στην Ευρώπη: 01:40
Αυτή η υπόθεση Ζαχόπουλου είναι συγκλονιστική πάντως, έχει λίγο απ'όλα. Έχει λίγο από Στεφανίδου, λίγο από ειδήσεις, λίγο από αστυνομικό μυθιστόρημα, λίγο από δικαστική περιπέτεια, λίγο από τσόντα, λίγο από ρουφιανιά, λίγο από δημοσιογραφικό πουριτανισμό.. Ούτε σινεμά να πηγαίνεις, ούτε dvd, ούτε ταινίες με διαφημίσεις και ιστορίες. Αν ήμουν Ελλάδα, πιστεύω ότι θα έβλεπα ειδήσεις με φίλους σε συνθήκες Champions League ( πίτσα σουβλάκια μπύρες κτλ ).
Πού να 'χαμε και καμιά Μόνικα...
Γ.


2 σχόλια:

iordanou είπε...

Ναι, αντιλαμβάνεσαι τη μέρα και τη νύχτα ανάλογα με τα εξωτερικά ερεθίσματα (βλ. ήλιο). Τούτο εν zeitgeber or sth along those lines που λέγεται. Ε εσένα συγχύστηκε ο οργανισμός σου, και προκαλώ τα effects του jet lag.

Υπέροχος ο Dali:)

me είπε...

my God!για να καθεσαι να χρονομετρας το δελτιο του mega,πραγματικα δε μπορεις να κοιμηθεις!