Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Πάρε Sanitizer

Πριν από λίγες μέρες είχα την τιμή να επισκεφθώ τα επείγοντα περιστατικά ενός αμερικάνικου νοσοκομείου (1). Ξαπλωμένος λοιπόν στο "κρεβάτι του πόνου" (ευτυχώς δεν πονούσα), έπεσε το μάτι μου στην οθόνη ενός υπολογιστή που καθόταν μια νοσοκόμα και περνούσε στο σύστημα εξετάσεις κτλ - αυτό κατάλαβα τουλάχιστον. Εκείνη τη στιγμή η νοσοκόμα είχε φύγει και το screen saver έδειχνε το εξής :

Ένας γιατρός στο κέντρο με 2-3 άτομα τριγύρω του, όλοι ντυμένοι με τις πράσινες χειρουργικές στολές. Ο γιατρός κρατάει στο χέρι του ένα μπουκαλάκι, και το μήνυμα που περνάει χαμηλά στην οθόνη μας εξηγεί...

"Dr. τάδε and his team use only sanitizer X"

Ελπίζω στην εντατική να μην διαφημίζουν λουλουδάδικα και γραφεία κηδειών...

Γ.

(1) παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θεωρείται πολύ καλό νοσοκομείου, το παρεξηγημένο ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο (τουλάχιστον τα επείγοντα) μοιάζουν με απίστευτα οργανωμένες μονάδες

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Βέρυ Γκούτ



Είμαι εδώ και μια βδομάδα στην Ελλάδα, βλέποντας φίλους και διορθώνωντας κάποια οδοντικά θέματα που προέκυψαν στην πορεία (θα διηγηθώ σε κάποια στιγμή τις εμπειρίες μου από το αμερικάνικο σύστημα υγείας - άουτς...).
Το Σαββατοκύριακο το πέρασα στην Τσαγκαράδα στο Πήλιο. Πήγα στο ίδιο μέρος που πήγα και πέρυσι, ίδιες πλατείες, ταβέρνες, παραλίες, μπαράκια. Αν και περίμενα ότι θα βαρεθώ, αντιθέτως νομίζω ότι θα πάω και του χρόνου. Από τα highlight το bar Σκάλα στον κεντρικό δρόμο της Τσαγκαράδας που γιόρτασε τα 20ά του γενέθλια το Σάββατο ( εξού και η φώτο ).

Γ.

Richard Wright

Μας αποχαιρέτησε σήμερα ο Richard Wright των Pink Floyd και μαζί του έφυγε και η ελπίδα να τους δούμε κάποτε live.
Καλό ταξίδι...